ВИЛА И КЕМПЕР СПОТ

с. Плана
Разположено в полите на Витоша, село Плана е едно от многото места по нашите планини, които предлагат вдъхновяваща природна гледка и спокойствие. Върховете на Витоша и Рила се разкриват между селските къщи в околността и са пейзаж и на вилата, която проектирахме.
Къщата има директен пешеходен и автомобилен достъп към улицата от едната  страна и веранда с просторен двор от другата. Достъпът от входната врата към верандата е осъществен около къщата с каменни стълби, поради стръмния склон. Разположението в терена определя и вътрешното и вертикално разпределние, така че сутеренът е сгушен в земята от една страна, а се отваря с верандата си към градината, докато първият етаж се извисява над терена и дава достъп към улицата и още по-просторна гледка към двора и планините наоколо.
Сутеренът е замислен предимно като място за релаксация – една спалня, стая за почивка, две бани и сауна, от която има директен достъп към джакузито на верандата.
Комуникацията между сутерена и първия етаж е осъществена посредством стълбище. А самият първи етаж разполага с широка дневна, трапезария и кухня с просторна гледка, една спалня, две бани, мокро, склад и гаражът.
Любовта както на собственика, така и на нашето студио към естествените материали бе отново решаваща за избора им в този проект.
Камъкът и дървото са материалите на планината и внасят и тук своето усещане за уют и сила и рисуват неповторимия характер на вилата.